Acerca de

El Voleibol Amateur d´Ontinyent és una entitat sense ànim de lucre que promociona i gestiona la pràctica esportiva del voleibol, com a objectiu la seva vessant amateur.

La fundació del Vao va ser al setembre de 2003 i es va presentar com un replantejament de les col•laboracions que desinteresadament realitzaven els aficionats organitzadors de la Lliga Local des de fa 18 anys.

Les activitats programades pel nostre col•lectiu van destinades a tota la comarca de La Vall d´Albaida i els seus voltants, posant especial èmfasi a la seva capital, Ontinyent. El nou enfocament pretén aconseguir el ressò mediàtic i social necessari per assolir un desenvolupament sostenible del voleibol. Les fites immediates són la creació d´un equip federat de voleibol que dispute la competició federada de la Lliga 2011-2012 i motivar la confiança d´organs públics i patrocinadors/anunciants privats per impulsar noves víes de financiació de l´entitat.

El Vao pretén ser una organització que articule una massa social d´aficionats al voleibol i els dote de clares millores en condicions i equipaments per gaudir del seu esport preferit. El Vao està orientat directament al benefici de la societat esportiva en general, ja que és un col•lectiu obert, lliure i independent de qualsevol iniciativa d´entitats privades.

El Vao no cerca beneficis econòmics personals sinó una millora substancial de la situació per la que travessa el voleibol a la nostra comarca:

Manca d´ajudes i subvencions municipals significatives durant diverses alcaldies.

Manca d’equipaments per als tornejos (tot i ser un dels esports més assentats i amb més tradició, com demostren les divuit edicions del campionat de lliga i les vint de les 24 hores organitzades fins ara).

Manca de subvencions i patrocinadors per impulsar escoles esportives i equips de voleibol per a xiquets i  joves de forma professional i reglamentada correctament.

Pèrdua de jugadors locals d’alt nivell que opten per anar-se’n a altres poblacions per incorporar-se a equips federats

El Vao no vol oposar-se a altres esports ni ser una referència o model de gestió a seguir per altres lligues o competicions. Únicament busquem aconseguir un tracte proper, equitatiu, cordial i de cooperació, normalitzat per les entitats públiques responsables, que permeta millores directes per a tots els beneficiaris. Millores, en definitiva, per tota la nostra societat.

L´Escola Vao, on joves aprenen l´esport de la mà d´entrenadors acreditats, un equip femení juvenil i senior que competixen en segona autonòmica juvenil i un equip senior masculí que competix a primera autonòmica.

El Vao organitza amb regularitat anual:

• Torneig de Lliga Mixt que comença a l´octubre i finalitza al maig.

• Després, els quatre primers classificats juguen una fase final de modalitat playoff.

• Col·laboració al torneig mig any fester.

• Torneig de primavera on convidem equips de poblacions properes.

• Les 24 Hores de voleibol, que coincideixen amb les organitzades pel poliesportiu d’Ontinyent. En aquest torneig hi participen una mitjana de 180 persones cada any, provinents de tota la província de València, tant d´equips federats com amateurs.